10 dingen die veranderen wanneer u SenGeO* in huis haalt

Wat gebeurt er met bijvoorbeeld uw (groot)ouder, broer/ zus, zoon/ dochter wanneer een nieuwe persoon in hun leven komt die een intensieve band opbouwt en aandacht geeft? Hier vindt u 10 dingen die kunnen veranderen...

 

1. U maakt zich minder zorgen

 Misschien was u kort geleden nog bezorgd toen uw dierbare waar u zich zorgen over maakte de telefoon niet opnam. Of omdat deze vaak alleen was en een vereenzaamde indruk maakte….. Nu weet u dat er regelmatig iemand is die alles wat u voor uw dierbare wenst, maar waar u zelf niet aan toekomt, van u overneemt.

 

2. Uw familieleden ontvangen professionele hulp

Misschien heeft uw dierbare iemand nodig die helpt bij de boodschappen, de administratie bijhoudt of regelmatig iets leuks bedenkt om te gaan doen? SenGeO is als professionele ondersteuner én begeleider de beste keuze want zij  biedt kwalitatief hoogwaardig ondersteunende en individuele begeleiding. Zij weet precies hoe zij moet reageren op een specifieke situatie. Door haar jarenlange ervaring in de Zorg doet zij niet teveel en niet te weinig, heeft zij een signalerende rol en geeft ze aandacht op maat.

 

3. Gedeelde aandacht

Uw dierbare zal vanaf nu veel over SenGeO vertellen. SenGeO is onderhoudend en betrokken en brengt hierdoor leuke spanning en plezier. Uw dierbare zal opleven, minder vaak alleen zijn en iemand hebben die een luisterend oor biedt en graag naar zijn/ haar verhalen te luistert.

 

4. U heeft meer tijd

Niet alleen uw dierbare zal een positieve verandering ervaren, ook uzelf zult meer tijd hebben voor uw gezin, hobby´s, vrienden, uw werk etc. Wanneer u bij elkaar komt als familie kunt u vervolgens volop van elkaar genieten want alle “Moet-klussen” zijn al door SenGeO gedaan. En stel dat u één van de mantelzorgers bent, dan heeft u vanaf nu zelf ook iemand met wie u uw zorgen deelt en die uw hulp overneemt zodat u af en toe een moment voor u zelf heeft.

 

5. Een sociaal leven en nieuwe interesses

SenGeO is de begeleidende persoon van uw dierbare voor allerlei activiteiten zowel binnen als buitenshuis. Zo worden misschien wel oude hobby´s opnieuw opgepakt, en kan uw dierbare weer oude vrienden ontmoeten. SenGeO zorgt voor een nieuwe verbinding met het sociale netwerk. Is uw dierbare slecht ter been? ook dat is geen probleem. Een rollator of inklapbare rolstoel kan met gemak in de kofferbak, hierdoor kunnen we overal naar toe.

 

6. Zelfredzaamheid verhogen

Als er normaal gesproken een verandering – bijvoorbeeld een verhuizing naar een zorginstelling – in het verschiet ligt, kan uw (groot)ouder gewoon thuis blijven wonen. SenGeO kan samen met de reguliere Thuiszorg ervoor zorgen dat uw (groot)ouder zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen en daar de nodige verzorging en ondersteuning ontvangt.

 

7. Een nieuw 'familielid'

 SenGeO ondersteunt en maakt veel mee met uw dierbare. Zij is relatie bouwend en past zich dan ook moeiteloos aan in nieuwe omgevingen en aan andere mensen. Ouderen en mensen in het algemeen voelen zich bij haar gauw op hun gemak, er ontstaat snel een klik en een vertrouwensband. Uw dierbare zal het zó goed met haar kunnen vinden dat het net zal zijn alsof u een nieuw familielid kan verwelkomen. Een goede relatie is essentieel omdat SenGeO zeer dicht bij het privéleven van uw dierbare staat.

 

8. Bijzondere momenten

Een bezoek bij uw dierbare is geen dagelijkse plicht meer maar iets speciaals. Nu kunt u die gezamenlijke geplande leuke trips gaan doen die allang op uw lijstje stonden want alle andere zaken zijn al door SenGeO gedaan.

 

9. Geen onenigheid meer binnen de familie

 "Kijk jij dit weekend even bij tante Els?“, "Wie let er nou regelmatig op Oma of Papa?”, "Kijk jij even of Robin boodschappen heeft gedaan?" Als het om de mantelzorg van familieleden gaat, kunnen de onenigheden tussen broers en zussen al snel aan de orde zijn. SenGeO kan deze kritische situaties opvangen en de harmonie terugbrengen binnen de familie.

 

10. U wordt zich bewust van het ouder worden

De aanvraag voor ondersteuning voor uw (groot)ouders zal automatisch leiden tot bewustzijn over het ouder worden in het algemeen. Dit is een levensfeit waar niemand aan ontkomt. Misschien denkt u daardoor wel eerder na over hoe uw eigen situatie straks uit kan komen te zien en de maatregelen die u nu alvast kunt treffen zodat het later voor u makkelijker wordt allemaal.

 

*SenGeO = Susan