Mijn Aanbod om u te ondersteunen

 

SenGeO ondersteunt en is er voor u, daar waar u woont. In veel gevallen komt mijn begeleiding in aanmerking voor een indicatie vanuit de Wmo. Alles wat niet in aanmerking komt voor een indicatie kunt u desgewenst particulier inkopen.

 

Ik werk vraaggestuurd en geef u of uw dierbare datgene wat nodig is. Tevens kan ik u ondersteunen bij het voeren van de keukentafel gesprek met de Gemeente.

 

BEGELEIDING INDIVIDUEEL/ PSYCHOSOCIALE- ACTIVERENDE BEGELEIDING

(Deze begeleiding komt meestal in aanmerking voor een indicatie vanuit de WMO)

 

@ In vroege stadia van dementie of in geval van Niet aangeboren Hersenletsel bied ik

dag-structurering, verheldering en verduidelijking.

@ Oppasservice voor mensen met verder gevorderde dementie.

@ Bij lichamelijke of geestelijke beperkingen help ik bijvoorbeeld bij het opstarten/ invullen van de dag en geef ik aanwijzingen bij alledaagse dingen.

@ In geval van sociaal isolement gaan we er op uit. We drinken samen een kopje koffie op het terras en zorg ik voor ontmoetingen om uw sociale leven op gang te helpen.

@ Heeft u psychische problemen dan kan ik u helpen zoeken naar voorliggende voorzieningen en u helpen om het leven weer op de rit te krijgen.

@ Hulp bij administratie, computerhulp en u leren om zelf hier zelfredzaam in te worden.

 

PRAKTISCHE PERSOONLIJKE DIENSTVERLENING

(Deze dienstverlening komt meestal niet in aanmerking voor een indicatie vanuit de WMO)

 

@ Er op uit; samen naar een marktje, braderie, museum, Intratuin, schouwburg, concert, uit eten, bij familie/ kinderen op bezoek, naar uw geboortedorp, we kunnen overal naar toe.

@ Samen wandelen zodat uw conditie niet achteruit gaat.

@ SenGeO gaat met u mee waar u liever niet alleen naar toe gaat zoals misschien: een arts, specialist, tandarts, uitvaart et cetera.

@ Samen een boodschappenlijstje maken en boodschappen doen. 

@ Samen kleding, een bril, een gehoor apparaat aanschaffen et cetera

@ Samen het huis, tuin bijhouden, ruimtes en kasten opruimen.

@ Gezelschap, een luisterend oor of gewoon een goed gesprek.

@ Samen koken en daarna gezamenlijk eten.

@ Samen films kijken of muziek luisteren.

@ Maaltijdservice regelen.

@ Hulp bij het organiseren van uw verjaardagsfeest of familiereünie.

@ Ondersteuning bij Algemene dagelijkse verzorging.

 

Ondersteuning bij verhuizen:
@ Alle mogelijke zaken die komen kijken bij verhuizen: van bezoek van (verpleeg)huizen tot inpakken van de inboedel en het regelen van verhuiskaarten.

@ Heeft u als familie alle spullen uitgezocht maar is er nog van alles wat achterblijft waar u vanaf wilt? SenGeO werkt samen met een bedrijf die huizen ontruimt, punten van bijvoorbeeld de verhuurden afwerkt en de boel netjes achterlaat.

 

Bij alles wat SenGeO doet ligt de nadruk op 'samen doen' ! 

U hoeft geen keuzes te maken uit bovenstaande lijst, u bepaalt zelf per keer wat u met SenGeO wilt ondernemen. Wanneer u zelf suggesties heeft omtrent activiteiten waarmee ik u van dienst kan zijn dan verneem ik dat graag.

 

SenGeO biedt laagdrempelige/ praktische begeleiding, structuur, praktische adviezen en waar nodig psychische ondersteuning en activerende/ individuele begeleiding over een langere periode.

Dit is slechts een greep uit de begeleiding die ik bied. Heeft u behoefte aan begeleiding van SenGeO? Neem contact met mij op voor meer informatie of maak een afspraak.

 

N.b: SenGeO is géén vervanging van de reguliere thuiszorg. SenGeO biedt daarom géén zware of dagelijks terugkerende lichamelijke zorg, structurele nachtdiensten, 24-uurs zorg, verpleging, normale huishoudelijke hulp, reparatiediensten en belasting- technische hulp.

Wel kan ik bemiddelen bij instanties of personen waar ik mee samen werk.